Razlog 1

Blizu, a ravno dovolj daleč

Kje na svetu še lahko iz idilične lokacije v pol ure obiščete katerokoli izmed treh sosednjih držav? Na udobni avtocestni povezavi boste lahko izbrali vam najbližji izvoz in se prepustili vijugasti cesti skozi zelene gorice.

Razlog 2

Odmik, o katerem ste samo sanjali

V Slovenskih goricah vas ne bo motil mestni vrvež, za odpravo vsakdanjega stresa pa bo vsak dan znova poskrbela radovednost po spoznavanju stvari, za katere do sedaj niste imeli časa. Poiščite svoj košček goric in ga podelite s svojo družino, prijatelji ali s samim sabo.

Razlog 3

Za vse generacije

Griče Slovenskih goric je najlepše raziskovati z električnim kolesom, kjer boste najbolj uživali starejši in družine. Ustavili se boste lahko na številnih turističnih kmetijah, kjer bodo radi poskrbeli tudi za vaše najmlajše in potešili njihovo radovednost. Vsi skupaj boste uživali v naravi in v neštetih aktivnostih, ki jih imate radi.

Razlog 4

Raznolikost, združena v eno

Pohodništvo, kolesarjenje, aktivnosti na vodi, jahanje konj, sodobna prezentacija turističnih kmetij, edinstvena kulturna dediščina… Na svetu ni veliko mikro destinacij, kjer res lahko vsak najde nekaj zase.

Razlog 5

Povezanost z naravo

Slovenske gorice so regija z izrazitim prirastkom priseljevanja, saj ljudje vedno bolj želijo čutiti pristen stik z naravo. Naravo pa najbolj začutite tam, kjer ni obremenjenosti z industrijo, velike mase ljudi in komercializacije naravnih danosti. Naravo radi delimo z vsemi.

Razlog 6

Zdravje iz narave

Naša neutrudna povezanost z naravo se odraža tudi s pozitivnimi učinki na naše zdravje. Pri nas smo tako zelo povezani s čebelami, zelišči in drugimi koristnimi dobrinami iz narave, ki bistveno pripomorejo k našemu dobremu počutju. Ali ste vedeli, da predstavljajo Slovenske gorice eno največjih koncentracij ekoloških kmetij v Sloveniji?

Razlog 7

Edinstvena kulinarika

Slovenija je dežela raznolikih značajev, raznolikih narečij in raznolike kulinarike. Slovenske gorice so dežela pogač in rizlinga. Najbolj znane kulinarične posebnosti so gibanca, domač narezek, meso s tünke in jedi, oplemenitene z domačim bučnim oljem. Če k pregovorno prepolnemu lesenemu ‘pretlu’ dodamo še vrhunsko belo vino, bo vaš dan več kot popoln.

Razlog 8

Ohranjanje tradicije

Obiskovalci so vedno navdušeni nad številnimi obnovljenimi domačijami, vilami in sakralnimi objekti. Življenje nekoč boste lahko spoznali skozi butične muzejske zbirke in dogodke, kjer se tradicija in običaji še vedno ohranjajo.

Razlog 9

Pestra izbira nastanitvenih možnosti

Nastanite se v hotelu ali v apartmaju. Zbudite se na kmetiji ali v intimnem koščku narave. Kaj pa spanje na seniku, v glampingu, v apartmajski hišici v naravi? Ja seveda, saj smo vendar v Slovenskih goricah!

Razlog 10

Prirojena velikodušnost ljudi

Ste kdaj doživeli, da vam nekdo da več kot ima? Da vam ponudi prej, kot ga vprašate? Da vam želje bere iz oči? Če ste bili kdaj v Slovenskih goricah, potem je odgovor zagotovo pritrdilen. In to je še en razlog več, da se boste radi vrnili.