SLOVENSKE GORICE V OČEH TUJIH NOVINARJEV

Slovenske gorice kot turistična destinacija postajajo pravi skriti dragulj slovenskega turizma. Letos je Slovenske gorice obiskalo že nekaj tujih novinarjev, ki glas o lepotah in dobrotah naših krajev širijo izven meja Slovenije.

Avstrijski novinarji in predstavniki STO Avstrija na Domačiji Firbas

V mesecu aprilu smo v sodelovanju z STO Avstrija gostili novinarje iz sosednje Avstrije. Predstavili smo jim manj urbane dele vzhodne Slovenije in jim ponudili doživetja s podeželskim utripom. V Sloveniji so ostali tri dni. Obisk so začeli v zahodnem delu Slovenskih goric, nadaljevali z Mariborom in okolico ter dan zaključili z okusno večerjo pri Gostilni Šiker. Noč so preživeli v prijetnem in domačnem ambientu Domačije Firbas. Po izdatnem zajtrku jih je gospodar popeljal na ogled domačije z izčrpno predstavitvijo doživetij in vsebin, ki jih ponujajo gostom. Avstrijski novinarji, ki sicer dobro poznajo našo deželo, še niso obiskali Slovenskih goric, vendar obljubljajo, da se bodo v te kraje še vrnili. Navdušeni so bili nad izbrano, butično ponudbo, ki gostu omogoča odmik od mestnega vrveža, sprostitev na podeželju, okusno kulinariko ter vrhunska vina. In vse to le lučaj od meje.

Spanje na seniku na Domačiji Firbas

V zadnjem času opažamo trend naraščanja števila italijanskih gostov. Za italijanski trg so Slovenske gorice relativno neznano območje, vendar so obiskovalci vedno znova zadovoljni s kakovostno ponudbo in naravnimi lepotami. V maju so se nam pridružili štirje novinarji s severa Italije, ki smo jih peljali na eno izmed tipičnih domačij. Ogledali smo si obnovljeno Grafonževo domačijo na Sv. Ani, ki jo je mogoče tudi najeti za bivanje. Doživetje smo nadgradili s prikazom izdelave slovenskogoriške gibanice. Novinarji so se lahko tudi sami preizkusili v pripravi gibanice. Med čakanjem na sveže pečeno gibanico smo jim v prijetnem okolju predstavili še številne druge aktivnosti, ki jih ponujajo Slovenske gorice. Ob koncu obiska so bili italijanski gostje navdušeni tako nad gibanico kot tudi nad turistično ponudbo Slovenskih goric, ki jo bodo zagotovo priporočili svojim bralcem.

Grafonževa domačija

Slovenske gorice se ponašajo s trajnostnim pristopom k turizmu, kar pomeni, da lahko obiskovalci uživajo v naravnih lepotah in lokalni kulturi na okolju prijazen način. Hkrati obisk Slovenskih goric ponuja edinstveno mešanico narave, kulture, kulinarike in prijaznosti, kar zagotavlja nepozabno izkušnjo za vse obiskovalce. Tuji novinarji so nad ponujenim navdušeni in lahko smo prepričani, da bodo v bralcih zbudili radovednost po spoznavanju preprosto čudovitih Slovenskih goric.

Italijanski novinar ob pripravi gibanice

Zadnje objave

Kategorije