Pojdite na potep skozi čas

Kulturna dediščina v Slovenskih goricah je del okolja in družbe, v kateri živimo. Gradovi, cerkve, domačije, samostan ter ostale posebnosti etnološke in stavbne dediščine čakajo na vas, da jih odkrijete.

Ljubitelji zgodovine, arhitekturne in stavbne dediščine boste nad Slovenskimi goricami navdušeni.

Potujte skozi čas in se najprej ustavite v ‘cimprani’ domačiji z lesenim pragom, nato pa se odpravite proti kateri izmed značilnih etnografskih zbirk starega orodja in pripomočkov. Ob poti občudujte studence z vodo (nekateri še delujejo) in stare preše, ob ugodnem letnem času pa boste uživali ob pogledu na nasade starih sadovnjakov. Ko se boste ozrli po okoliških gričih, bosta zagotovo zagledali najmanj eno cerkev, med sakralnimi objekti pa lahko izpostavimo Frančiščanski samostan pri Sveti Trojici v Slovenskih goricah, kjer si lahko ogledate samostansko knjižnico, muzej in eno največjih kleti v regiji. Za dodaten vrhunec vašega obiska pa se podajte na ogled najbližjega gradu ali dvorca, ki ima vsak svojo zgodbo.

Če zavrtimo čas za nekaj tisoč let nazaj, bomo prišli do antičnih gomil, ki še sicer povsod niso raziskane, vendar kar kličejo po vedoželjnosti.