Na spodnjih povezavah lahko najdete informacije o zanimivostih v Slovenskih goricah, ki vas bodo gotovo pritegnile:

Povezave

Lenart je središče Slovenskih goric, kjer kraljuje slovenskogoriška gibanca, jezeri Radehova in Komarnik pa predstavljata zgolj ogrevanje za pohod na Zavrh, kjer lahko ob številnih vinogradniških in drugih prireditvah uživate tudi na razglednem stolpu in muzejski zbirki generala R. Maistra.

ŽELIM IZVEDETI VEČ O DOGAJANJU V LENARTU… 

 

Če ste si kdaj želeli videti Slovenske gorice iz zraka, obiskati rimsko grobišče ali preprosto okusiti pristen domač narezek na turistični kmetiji, bo ena izmed vaših postaj gotovo Cerkvenjak

ŽELIM IZVEDETI VEČ O DOGAJANJU V CERKVENJAKU…

 

S cerkve Sv. Treh kraljev na griču nad Benediktom boste lahko uživali med čudovitim razgledom, ki bo segel tudi do znanih slatinskih vrelcev, obilica gostinske ponudbe in nočitvenih kapacitet pa bo vaš dodaten bonus. 

ŽELIM IZVEDETI VEČ O DOGAJANJU V BENEDIKTU … 

 

Pri Svetem Andražu v Slovenskih goricah boste poleg pristne domačnosti in gostoljubnosti spoznali, kaj pomeni živeti z naravo, saj lahko na vsakem kilometru občudujete nov nasad sadja, vinograd ali vzgojo sadik in drugih rastlin. 

ŽELIM IZVEDETI VEČ O DOGAJANJU PRI SVETEM ANDRAŽU/VITOMARCIH…

 

Med kraji, kjer posvečajo posebno pozornost tudi obnovi stavbne dediščine, je tudi Sveti Jurij v Slovenskih goricah, med tradicionalnimi običaji pa vas bo gotovo navdušilo žegnanje konj in pa bogato izročilo folklornih plesov. 

ŽELIM IZVEDETI VEČ O DOGAJANJU V SV. JURIJU/JUROVSKEM DOLU…

 

Sveta Ana v Slovenskih goricah predstavlja izjemno razgledno točko v neposredni bližini urejenega trškega jedra, vinogradniška tradicija in ohranjanje starih običajev pa dajeta celotni turistični ponudbi pridih pristnosti. 

ŽELIM IZVEDETI VEČ O DOGAJANJU NA SVETI ANI…

 

 Mogočna cerkev nad jezerom in samostan z bogato knjižnico in kletjo sta bila že v zgodovini zaščitni znak Svete Trojice v Slovenskih goricah, ki z Ivanom Cankarjem postaja tudi kulturna zanimivost.

ŽELIM IZVEDETI VEČ O DOGAJANJU PRI SVETI TROJICI…

 

Pesnica je upravno središče, ki združuje tudi Pernico z istoimenskim jezerom in vinogradniške griče Jakobskega Dola, Jarenina pa je znana po svoji mladinski nogometni šoli in po znamenitem dvorcu s kletjo Dveri pax. 

ŽELIM IZVEDETI VEČ O DOGAJANJU V PESNICI, JAKOBSKEM DOLU, PERNICI IN JARENINI…

 

Brod na Muri predstavlja pomembno stičišče s sosedno Avstrijo, v Šentilju pa lahko poleg bogate kulinarične ponudbe tudi občudujete moderno urejeno trško jedro Zgornje Velke s cerkvijo Marije Snežne. 

ŽELIM IZVEDETI VEČ O DOGAJANJU V ŠENTILJU, CERŠAKU IN NA ZGORNJI VELKI…

 

Duplek je znan po deskanju in smučanju na vodi ter po vragolijah v adrenalinskem parku, tisti bolj umirjeni pa lahko uživate v razgledu z gradu Vurberk ali v raznoliki kulinarični ponudbi, na čelu z dupleško rezino. 

ŽELIM IZVEDETI VEČ O DOGAJANJU V DUPLEKU…